Добредојдовте во Пиратскиот прокси!

Pirate Proxy активно следи најдобри полномошници на Pirate Bay на Интернет за да ви го донесе најновиот список со огледала на TPB! На овој начин сте сигурни дека интернет провајдерот блок на Pirate Bay може да биде заобиколен.

Залив на Пиратскиот залив оттогаш е една од најпопуларните torrent веб-страници на Интернет 2003. Иако е многу еластичен на агенциите за цензура и авторски права, има моменти дека Pirate Bay е присутен или е блокиран од доменот на локалните провајдери на Интернет.

Таков е случајот во САД или Велика Британија и во некои европски земји. Целта на ова ТПБ (кратко за Ттој Стрнадразнување Бај) блокадите е да се блокира употребата на торентите и да се намали пиратството преку Интернет.

Одрекување: Никогаш не поддржуваме преземање содржини заштитени со авторски права, статијата е само за информативни цели. Ние не сме поврзани со веб-страница на оваа врска со какви било средства.

Агендата на цензура не успеа да ја намали употребата на торенти бидејќи има стотици прокси на Pirate Bay веб-страници низ целиот свет кои овозможуваат пристап до содржината на Pirate Bay.

Пиратски прокси - Огледало на Пиратскиот залив
Оригинал “Залив на Пиратскиот залив” лого од лево, и познат “Заливот Хидра” на десно. Логото на Hydra Bay претставува TPB еластичност и список на различни домени што некогаш се користеле Pirate Bay.

Pirate Proxy е сигурен список на огледала на проксиите на Pirate Bay

Една од најважните работи е да ги разберете сите терминологии наоколу TPB-прокси за да можете да донесете информирана одлука кој посредник да го користите и што прави разлика во ова интернет море на повеќе веб-страници што навидум ги претставуваат истите работи.

Ова е причината што ја отворивме Блог за пиратски прокси што ќе содржи статии за најважните теми околу Списоци на Pirate Bay Proxy или за кратко “Огледала на TPB”.


Еве неколку теми за нашите идни статии за блог.

Прокси за пиратскиот залив – Официјални огледала

Нашата прва тема се (сега непостојан) официјални огледала на TPB познати како Hydra Bay и малку историја trivia со едноставно запознавање со домените и серверите.
Прочитај повеќе

Што е Pirate Bay Proxy?

Детално објаснување за секој аспект поврзан со посредниците на ТПБ. Од домени и сервери до брзина, мобилна оптимизација и слични технолошки теми.
Прочитај повеќе

Зошто е важно Пиратскиот прокси?

Важноста на проксините во ерата на цензурата. Willе објасниме што е застој, ISP блокада, Прашања за промена на доменот и деиндексирање на Google.

Брзина на прокси TPB

Една многу важна, но честопати запоставениот аспект на проксиите е брзината на веб-страницата на повеќе уреди и од географската локација (земја / континент).

Залив на Пиратскиот Тор (темница)

Не многу луѓе се свесни дека ТПБ постои и во бела боја и во темница. Ние ќе објасниме што е TOR и зошто е важно од аспект на приватност.

Историја на Pirate Bay

TPB е оттогаш 2003, но има многу подеми и падови низ историјата на историјата. 17 години на постоење е период за кој вреди да се пишува.

Што е “Залив на Пиратскиот залив”

Секогаш се претпоставува дека сите знаат за Пиратскиот Залив, но тоа не е случај. Секогаш има новодојденци на торентската сцена, и веруваме дека е важно да се покрие и оваа тема.

Може да се забранети места за прокси?

Ако TPB може да биде блокиран или забранет, зошто тоа не е случај со прокси-страници? Ние ќе го покриеме тој одговор во оваа идна статија.

Рудари на прокси

Што се рударите и зошто се споменува рудари во прокси списоците на ТПБ? Одговорот на ова прашање и поврзаните информации се важни за безбедно сурфање низ местата на огледало.

Malware на прокси

Многу новодојденци се плашат дека нивните компјутери може да добијат вируси или тројанци додека користат прокси. Додека тоа може да биде вистина во некои случаи, важно е да се разбере зошто и како некој може да добие малициозен софтвер од страниците на огледала.

Прегледи за пиратски прокси

Ова ќе биде посебна категорија на статии што ќе содржи прегледи на најпопуларните страници за прокси TPB преку повеќе категории за рангирање за полесна одлука за кој посредник да се користи.


Се надеваме дека ова вовед ви помогна, барем на некое ниво, да се разбере и запознае со темата на Прокси за пиратскиот залив списоци.