Прокси за пиратскиот залив – Официјални огледала

Прокси за пиратскиот залив - Официјални огледала

Страницата со огледало на Pirate Bay или Pirate Bay во суштина е точна копија на оригиналната веб-страница на Pirate Bay во однос на нејзината содржина. Главната разлика е името на доменот што е различно од оригиналната веб-страница.

Прокси за пиратскиот залив темата е стара скоро како цела TPB егзистенција. Coverе опфатиме некои технолошки аспекти на домените и серверите, додека ќе споменеме тривијалнички истории на Pirate Bay.

За почеток, важно е да се разбере дека истата веб-страница може да има повеќе имиња на домени и може да се наоѓа на различни сервери. Секое име на домен е посочено на некој сервер. Кога блокира пристап до интернет провајдер Залив на Пиратскиот залив, тие ги блокираат корисниците од пристап до одредено име на домен (на пример thepiratebay.org) или IP адреса на сервер каде што укажува овој домен.

Ако блокираат само IP адреса на Pirate Bay, тоа не е голем проблем, бидејќи IP адресата може да се смени во конфигурацијата на серверот. Така, Интернет-провајдерите генерално секогаш го блокираат пристапот до име на домен. На овој начин не постои начин да се промени брзо. Кога ќе го промените името на доменот, има одреден временски период што треба да помине за машините за пребарување да го индексираат повторно правилно. Во меѓувреме, корисниците не можат да најдат нов TPB домен со брзо пребарување на Google. Ова е местото каде Прокси за пиратскиот залив веб-страниците излегуваат во светлина, но повеќе за тоа во одвоена статија.

Официјални прокси од Пиратскиот залив

Да се ​​ублажи ова, во едно време во историјата, Pirate Bay ги има сопствените сервер Pirate Proxy. TPB имаше повеќе официјални домени во сопственост. Сите овие домени укажаа на официјалната веб-страница на The Pirate Bay. Во тоа време, тие исто така направија познато лого на Hydra Bay што е прикажано подолу.

Пиратски прокси - Огледало на Пиратскиот залив

Како што може да се види од фотографијата погоре, PirateBay беше во посед на овие домени:

  • thepiratebay.mn
  • thepiratebay.gd
  • thepiratebay.la
  • thepiratebay.am
  • thepiratebay.gs

За жал, HydraBay не траеше долго, колку интернет провајдер ги блокираше сите овие домени на TPB. Многу домени исто така беа забранети / блокирани за да не можат да се користат повеќе.

Во моментот на пишување на овој напис, ниту еден од Залив на Пиратскиот залив домените споменати погоре се активни. Еден од овие домени на Hydra Bay се пренасочува кон веб-страницата за измама / реклами. Внимавајте и не заборавајте да го затворите веднаш ако го посетите.

Се надевам дека уживавте да прочитате малку за официјалните огледала на Pirate Bay Proxy. Бидете сигурни да внимавате на нашите почетната страница за поинтересни теми околу Pirate Proxies.