Whatfarë është Proxy Pirate?

Proxy pirat

Le të zhyten në temën e “Whatfarë është Proxy Pirate?”. Gjë e rëndësishme të dini është se përfaqësuesi i çdo lloji është një vend pasqyre e faqes origjinale. Dallimi midis proxy-it dhe uebsajtit origjinal në shumicën e rasteve është vetëm domain (adresa e faqes se internetit). Por mund të jenë shumë gjëra të tjera, nga një pjesë e përmbajtjes deri në dizajn ose funksionalitete të tjera.

Një uebfaqe e duhur proxy Pirate Bay, për sa i përket përmbajtjes së tij, nuk është kurrë ndryshe nga TPB-ja origjinale. Sigurisht, mund të ketë ndonjë ndryshim të vogël kohor në freskinë e përmbajtjes. Por nuk është kurrë më shumë ajo orë ose dy. Ju jeni duke pritur për episodin e ri të serialit tuaj të preferuar për t'u shfaqur në Pirate Bay? Atëherë mund të prisni pak më gjatë në disa faqe në internet me përfaqësues.

Në historinë e Pirate Bay, ka pasur shumë raste kur është jashtë linje për arsye të ndryshme. Nga konfiskimi i domain-it dhe çështjet e serverit e deri te çështjet e tjera teknologjike.

Lexoni më shumë rreth historisë së Pirate Bay dhe pasqyrave zyrtare në artikullin tonë të mëparshëm

Edhe trafiku i lartë ndonjëherë mund të sjellë TPB poshtë. Kjo është arsyeja pse shumë entuziastë për torrent dhe shpërndarjen e skedarëve morën një rrugë tjetër për të ndihmuar TPB. Ata filluan të krijojnë vende të shumta Pirate Proxies ose Pirate Bay pasqyra.

Gjëja e rëndësishme për tu përmendur është se Pirate Bay jo vetëm që strehon përmbajtje të mbrojtur nga të drejtat e autorit në formën e torrenteve. TPB gjithashtu pret dhjetëra mijëra torrente legjitime. Për shembull, kjo përmbajtje përfshin albume muzikore ose filma nga Indy (i pavarur) autorët dhe programet me burim të hapur si sistemet operative (Linux, UNIX, Android etj.). Ajo gjithashtu pret një bazë të dhënash të madhe të përmbajtjes së domenit publik. Për shembull, libra të vjetër ose materiale të shkruara në formatin e-book që nuk mund t'i marrësh askund tjetër.

Pas këtij prezantimi, le të shpjegojmë se çfarë është Proxy Pirate Bay.

Pirate Proxy është vetëm një mënyrë alternative për të hyrë në TPB dhe përmbajtjen e të gjitha në internet. Kur domeni PirateBay është i bllokuar, faqja e përfaqësuesit ose pasqyra ju lejon të përdorni atë. Kryesisht duke përdorur adresë IP të ndryshme të serverit dhe më e rëndësishmja, një domen i ndryshëm i cili nuk është në listën e bllokut të ju ISP.

Pirate Bay është faqja më e popullarizuar e piraterisë / torrentit në internet. Kjo është arsyeja pse shumica e vendeve janë shumë të vendosura ta bllokojnë atë. Ata po mundohen të ndalojnë, ose të paktën të ngadalësoni piraterinë në internet.

megjithatë, për shkak të shumë faqeve të internetit Pirate Proxy, trafiku nuk është ndalur apo as është zvogëluar fare.